Selamat Tinggal UTeM


04.07.09


akhirnye, tamat juga pengajian saya di UTeM ni...
setelah hampir 5 tahun saya "bertapa" di sana...
tp rase sedih pon ade jugak..
yelah, lame tu stay kat ayer keroh...
kalo ade anak, dah masuk tadika...
hehehe...
actually, banyak kenangan2 yg tercipta sepanjang study kat UTeM ni...
kenangan manis & pahit...
dr Diploma sampailah ke Degree...
kenangan bersama2 dgn rakan2 n teman2 baik saya...
Liza, Fid, Nadia, Aimi, Susyida, bdk kelas diploma, bdk kelas BITM & sesape lagilah...
mcm2 kite dah buat bersama...
SAYA XKAN LUPAKAN KORG SEMUA...
FRIENDS FOREVER...
ramai jugak lah saya kenal lecturer2 n staf2 kat UTeM ni..
biaselah, "senior" lah katekan...
hehehe...
yang pasti, saya akan rindukan suasana di UTeM..
walaupon kekadang saya n kengkawan selalu gak merungut tp kitorg tetap redah je...
nak wat camne kan..
ape2pon, kitorg mmg SAYANG UTEM...
hihihihi...
isnin ni saya akan start LI (latihan industri)..
rase mcm xpercaya pulak...
pejam celik pejam celik dah sampai penghujungnye...
bilalah saya akan menjejakkan kaki ke UTeM (cubic) lagi??
maybe masa MASTER nanti kot...
insyallah...
actually, ramai yg saya kenal dan rapat kat sini...
lepas ni, dah xdapat lah jumpe lagi..
tp saya selalu gak turun Melaka..
yelah kan, MELAKA kan KAPUNG HALAMAN ayah saya...
nak tak nak, kena gak balik...
saya akan ingat selalu kedai2 makan yg saya n kengkawan selalu lepak...
IKAN BAKAR MALIM, KEDAI TEPI TASIK, RESTORAN AINI & D'PELICAN...
tu antara kedai yg kitorg selalu lepak lah...
actually, byk lagi..
tp xingat sgt name restoran nye...
kitorg terus masuk makan je..
hihihi...
jiran2 tetangga pon saya xkan lupekan...
macam auntie n uncle sebelah rumah, jiran depan rumah, JIRAN 1 BLOK & jiran yg sesame main bunga api...
tp yg saya paling xleh lupe ialah jiran yg bawak kete GEN2 tu...
hehehe...
jiran tu saya akan ingat sampai bile2..
xdpt lagilah nak "usha" kete die parking kat depan umah sewa saya...
nak "usha" kat cubic pon xleh dah..
xpe, nanti kalo saya g UTeM, 1st sekali yg saya nak cari ialah KERETA ABG GEN2 ku...
hehehe...
banyak sungguh kenangan kat UTeM ni...
kalo nak ceritakan 3 hr 3 malam pon x abis...
ape yg penting, semua KENANGAN TERINDAH tu akan selalu tersemat kat dalam hati saya...
saya akan ingat sampai bile2...
FOREVER...

06.07.09
awal pagi saya dah bgn..
tp nak katekan awal sgt x jugak..

6.30 gak saya bgn...
hehehe...

actually, hr ni merupakan 1st day saya practical di CREATIVE ADVANCES TECHNOLOGY (CAT)...
 
7.30 pg, saya n abg gerak dr rumah...
kira2 pkl 8.55 pg, saya sampai kat bukit jalil...
cuak jugak lah sbb sorg2..
dulu masa diploma ade member (Liza) sesame 1 company...
tp skang ni "indie" pulak...
hehehe...
redah je lah...

awalnye saya diberi briefing serba sedikit mengenai company ni...
lame jugak lah Kak Zofini (HR) tu terangkan pada saya..
lepas briefing, saya kena tunggu sekejap sebab my supervisor sedang meeting...
tunggu punya tunggu tiba2 saya disapa oleh seorang lelaki...
rupe2nye die adalah CEO company ni...
En. Rohizam...
sporting giler boss ni...
xsombong langsung, kire "mesra alam" lah..
1 permulaan yg baik..

hehehe...

selepas itu, saya diperkenalkan dgn semua staf yg ade di company ni...
xramai sgt tp dorg semua peramah2...
xde lah saya segan sgt walaupon saya mmg segan pon..
yelah, saya ni kan seorg yg pemalu...
hehehe... (pemalu ke??)
secara x sengaja, rupe2 nye ade "senior" saya yg keje kat company ni..
die 1 kelas ngan Abg Mie dulu (BITC)...
nasib baik lah die ade..
kalo x, "mati kutu" saya dibuatnye...

hehehe...
selepas lunch, saya diberi tugasan...
tugasan tu hanye utk melihat hasil kerja saya..



ptg tu, saya kuar opis pkl 6.00 ptg...
follow Nadia (senior BITC) balik naik bas g lrt bukit jalil...
hr ni saya masih xde mood nak naik lrt..
so, abg amik saya kat stesen lrt bukit jalil...

07.07.09
hr ni saya geram n sakit hati dengan BPA...
yelah, hr tu sebelum taklimat LI saya dah daftar subjek..
tetibe hr ni saya check semula kat SMP, saya dikatekan belum m'daftar lgi...
adus, dah lah saya malas skit ngan bab2 pendaftaran ni...
selepas saya hubungi org2 yg berkaitan, akhirnye selesai jugak lah masalah saya ini..
terima kasih kepada Kak Dahlia, Nash, Dr Bu, Dr Samad dan Dr Sazilah...
Category: 1 comments

1 comments:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Post a Comment

Copyright © ♥ life, laugh lots, ♥ 4ever. Powered by Blogger.