Kehidupanku Ketika Latihan Industri

pejam celik pejam celik, dah hampir 3minggu saya praktikal..
so far, oklah..
cume this week byk kerja sikit..
dua hr berturut2 saya balik lewat..
hr ni saya try siapkan kerja awal skit..
my brother ajak follow die g low yat..
tepat 6ptg, kerja saya ade sikit lg xsiap..

terpaksalah saya suh Fazi balik dulu..
kesian lak die nak menunggu saya...
xpelah, Nadiah ade..
saya pon dah lame nak jalan kaki ke stesen lrt bukit jalil tu..
saje nak try..

setengah jam kemudian, siap pon kerja yg Ben bg kat saya...
fuh! selamat n lega..
malam ni boleh tido awal..
tp lepas tgk sinetron..
hehehe..
sinetron ape lg kalo bkn "Cinta Indah 2"..
tgl lg berapa episod je ni..
xsabar nak tunggu kesudahannye..

 

oh ya, td masa teman abg g low yat survey laptop utk abg wek ade byk laptop dell warna purple...
comelnye..
tp nak wat camne kan..
dah beli laptop dell putih ni..
kalo xbeli lg, gerenti saya dah beli dell purple tu..
abg pon ckp cantik..
xpelah, xde rezeki lah tu..
xdpt beli, tgk jelah pic dell purple tu...
hehehe



Category: 4 comments

Selamat Tinggal UTeM


04.07.09


akhirnye, tamat juga pengajian saya di UTeM ni...
setelah hampir 5 tahun saya "bertapa" di sana...
tp rase sedih pon ade jugak..
yelah, lame tu stay kat ayer keroh...
kalo ade anak, dah masuk tadika...
hehehe...
actually, banyak kenangan2 yg tercipta sepanjang study kat UTeM ni...
kenangan manis & pahit...
dr Diploma sampailah ke Degree...
kenangan bersama2 dgn rakan2 n teman2 baik saya...
Liza, Fid, Nadia, Aimi, Susyida, bdk kelas diploma, bdk kelas BITM & sesape lagilah...
mcm2 kite dah buat bersama...
SAYA XKAN LUPAKAN KORG SEMUA...
FRIENDS FOREVER...
ramai jugak lah saya kenal lecturer2 n staf2 kat UTeM ni..
biaselah, "senior" lah katekan...
hehehe...
yang pasti, saya akan rindukan suasana di UTeM..
walaupon kekadang saya n kengkawan selalu gak merungut tp kitorg tetap redah je...
nak wat camne kan..
ape2pon, kitorg mmg SAYANG UTEM...
hihihihi...
isnin ni saya akan start LI (latihan industri)..
rase mcm xpercaya pulak...
pejam celik pejam celik dah sampai penghujungnye...
bilalah saya akan menjejakkan kaki ke UTeM (cubic) lagi??
maybe masa MASTER nanti kot...
insyallah...
actually, ramai yg saya kenal dan rapat kat sini...
lepas ni, dah xdapat lah jumpe lagi..
tp saya selalu gak turun Melaka..
yelah kan, MELAKA kan KAPUNG HALAMAN ayah saya...
nak tak nak, kena gak balik...
saya akan ingat selalu kedai2 makan yg saya n kengkawan selalu lepak...
IKAN BAKAR MALIM, KEDAI TEPI TASIK, RESTORAN AINI & D'PELICAN...
tu antara kedai yg kitorg selalu lepak lah...
actually, byk lagi..
tp xingat sgt name restoran nye...
kitorg terus masuk makan je..
hihihi...
jiran2 tetangga pon saya xkan lupekan...
macam auntie n uncle sebelah rumah, jiran depan rumah, JIRAN 1 BLOK & jiran yg sesame main bunga api...
tp yg saya paling xleh lupe ialah jiran yg bawak kete GEN2 tu...
hehehe...
jiran tu saya akan ingat sampai bile2..
xdpt lagilah nak "usha" kete die parking kat depan umah sewa saya...
nak "usha" kat cubic pon xleh dah..
xpe, nanti kalo saya g UTeM, 1st sekali yg saya nak cari ialah KERETA ABG GEN2 ku...
hehehe...
banyak sungguh kenangan kat UTeM ni...
kalo nak ceritakan 3 hr 3 malam pon x abis...
ape yg penting, semua KENANGAN TERINDAH tu akan selalu tersemat kat dalam hati saya...
saya akan ingat sampai bile2...
FOREVER...

06.07.09
awal pagi saya dah bgn..
tp nak katekan awal sgt x jugak..

6.30 gak saya bgn...
hehehe...

actually, hr ni merupakan 1st day saya practical di CREATIVE ADVANCES TECHNOLOGY (CAT)...
 
7.30 pg, saya n abg gerak dr rumah...
kira2 pkl 8.55 pg, saya sampai kat bukit jalil...
cuak jugak lah sbb sorg2..
dulu masa diploma ade member (Liza) sesame 1 company...
tp skang ni "indie" pulak...
hehehe...
redah je lah...

awalnye saya diberi briefing serba sedikit mengenai company ni...
lame jugak lah Kak Zofini (HR) tu terangkan pada saya..
lepas briefing, saya kena tunggu sekejap sebab my supervisor sedang meeting...
tunggu punya tunggu tiba2 saya disapa oleh seorang lelaki...
rupe2nye die adalah CEO company ni...
En. Rohizam...
sporting giler boss ni...
xsombong langsung, kire "mesra alam" lah..
1 permulaan yg baik..

hehehe...

selepas itu, saya diperkenalkan dgn semua staf yg ade di company ni...
xramai sgt tp dorg semua peramah2...
xde lah saya segan sgt walaupon saya mmg segan pon..
yelah, saya ni kan seorg yg pemalu...
hehehe... (pemalu ke??)
secara x sengaja, rupe2 nye ade "senior" saya yg keje kat company ni..
die 1 kelas ngan Abg Mie dulu (BITC)...
nasib baik lah die ade..
kalo x, "mati kutu" saya dibuatnye...

hehehe...
selepas lunch, saya diberi tugasan...
tugasan tu hanye utk melihat hasil kerja saya..



ptg tu, saya kuar opis pkl 6.00 ptg...
follow Nadia (senior BITC) balik naik bas g lrt bukit jalil...
hr ni saya masih xde mood nak naik lrt..
so, abg amik saya kat stesen lrt bukit jalil...

07.07.09
hr ni saya geram n sakit hati dengan BPA...
yelah, hr tu sebelum taklimat LI saya dah daftar subjek..
tetibe hr ni saya check semula kat SMP, saya dikatekan belum m'daftar lgi...
adus, dah lah saya malas skit ngan bab2 pendaftaran ni...
selepas saya hubungi org2 yg berkaitan, akhirnye selesai jugak lah masalah saya ini..
terima kasih kepada Kak Dahlia, Nash, Dr Bu, Dr Samad dan Dr Sazilah...
Category: 1 comments

PSM oh PSM

hari yg paling mendebarkan dalam hidup saya...
hari ini merupakan hari pembentangan Projek Sarjana Muda...
actually, presentation ni dah byk kali postpone..
  Pn. Lin (
evaluator) kurang sihat..
jd, org lain dah present & merdeka, saya masih lagi "terkontang kanting"...

apalah nasib...

mase on the way nak pergi presentation tu "cuak giler"...
yelah, evaluator nye sgt digeruni oleh student FTMK..
siapa yg xkenal Pn. Norazlin (a.k.a Pn. Lin)...
adus, kecut perut saya bile memikirkan nye...
tp alhamdulillah...
semuanya ok..
walaupon student yg present sebelum saya majoritinye kena bambu...
tp tibe giliran saya, mood die ok...
siap boleh gelak2..
maybe sbb saya org yg terakhir present atau die dah kenal saya dr diploma..
xtau lah..
yg pasti saya berterima kasih sgt2 pada Pn. Lin...


habis present tu, saya terus text Liza mintak tlg dia amik kat cubic...
sampai je kat rumah, ade sms masuk..
dr Dr. Sazilah...
die suh saya pegi demo pada die...
alahai, dah sampai rumah br nak sms...
saya pon g solat dulu dan mintak tlg Liza antar semula g cubic...
sementara saya demo pd Dr. Sazilah dan antar CD projek pada Pn. Lin

Liza lepak kat kafe smbl surf internet..
nasib baik ade Liza...
asyik menyusahkan die je...
anyway, thanx a lot Liza...
you're my best frenz in the world...
cewah, macam membodek pulak...
hehehe...
thanks jugak pd Dr. Sazilah sbb byk bantu saya dan Aimi dalam menyiapkan PSM..
walaupon kecewa skit sbb aimi "drop", tp xpelah...
maybe ade rahmat disebaliknye...

03.07.09
semua report PSM yg telah siap untuk dijilid perlu dihantar ke fakulti sebelum 15.07.09...
disebabkan saya malas nak menapak ke fakulti yg jauh tu, saya siapkan jugak semuanye hari ini...
alhamdulillah...
"settle" semuanye...
ptg tu, lepas lunch ngan family Liza,
saya, Liza dan Nuyu gerak pegi fakulti kat durian tunggal...
on the way g DT (Durian Tunggal) tu boleh pulak tersilap jalan...
asyik sgt berborak sampai tersalah masuk jln...
xpelah, anggap saje lah bwk Nuyu jln2 tgk Melaka...
hehehe...


sampai je kat DT, "naik jenuh" jugak lah nak mencari pejabat fakulti...
akhirnye jumpe jugak selepas terserempak dengan Abg Zuraimi kat tepi jalan...
kalo x, "melilau" lagi lah kitorg kat area situ...
lepas hantar report tu, kitorg gerak g cr bilik En. Ibrahim...
nak hantar report PSM senior yg Aimi pinjam dr die..
tp En. Ibrahim xde pulak dalam bilik...
terpakse lah letak je report tu kat dlm bilik die...
so, xsempat nak say thanks kat die...
xpelah, nanti bile2 boleh lah ckp...

insyallah, kalau jumpa lagi.. hehehe...

Category: 1 comments
Copyright © ♥ life, laugh lots, ♥ 4ever. Powered by Blogger.